Hoi lieve lezers, 

Zoals ik eerder al schreef zou ik hard moeten werken om die kilo’s er weer af te krijgen. Het voelde zo oneerlijk dat ik ze zomaar had gekregen maar dat ik wel echt wat voor moest doen om het te veranderen. In de zomer van 2014 zijn mijn vriend en ik voor een half jaar op een camping in zuid-Frankrijk gaan werken. Het is niet zoals in ons landje allemaal plat en vlak. In de omgeving maar ook op de camping zelf waren veel bergen dus veel klimwerk. Het was altijd heuvel op en heuvel af bijna geen enkel stukje wat vlak liep. Aan het begin van het seizoen kon ik de berg niet op fietsen. Ik had voor mezelf bedacht dat ik hier wel weer af zou vallen. Minder eten door dat het warm is. Continu lopen, fietsen en werken. Dat moest wel goedkomen. 

De eerste maanden gingen voorbij maar er veranderde eigenlijk vrij weinig. Terwijl mijn conditie wel omhoog ging. Ik wilde niet op deze manier terug naar huis. Ik had mezelf beloofd er iets aan te doen dus dat was ook wat ik ging doen. Ik paste mijn voeding aan en liet de lekkere dingen staan. Ook de koolhydraten nam ik zo weinig mogelijk. Iedere morgen voor het werk begon deed ik een aantal oefeningen: jumping jacks, planken, lunges, dippen. Ik maakte foto’s voor mezelf om te kijken of je verschil zou gaan zien. 

Liefs Lo