Hoi lieve lezers,

Nu mijn schildklier volledig verwijderd was kreeg ik thyrax. Dit medicijn zou ik de rest van mijn leven moeten slikken als een vervanger. Gek hoe zo’n medicijn een orgaan in je lichaam kan vervangen. De dosering thyrax is per persoon weer verschillend omdat ik natuurlijk nu geen schildklier meer heb moest ik sowieso wel een hogere dosering dan iemand met een te traag werkende schildklier. Hoeveel ik precies zou moeten slikken zou de komende maanden moeten blijken.
Ik had me voor de operatie niet echt verdiept in het veranderen van mijn lichaam door al die medicatie en ook het verwijderen van mijn schildklier. Natuurlijk merkte ik dat ik er niet meer hetzelfde uitzag maar ik dacht dat nu ik niet meer ziek was en ik de juiste medicatie had dat die kilo’s die ik er zomaar bijgekregen had wel weer zouden verdwijnen.

Helaas was niets minder waar. Er gingen een aantal maanden voorbij maar er veranderd niks aan mijn lichaam. Toen ik weer voor controle in het ziekenhuis was vroeg ik hiernaar: ‘ wanneer word ik weer de oude? Wanneer begin ik met afvallen?’ Ik kreeg te horen dat dat niet zomaar zou gebeuren ik zou hier echt zelf werk van moeten maken. Ze raadde me aan om maar te gaan diëten of sporten. Dit was gewoon mijn nieuwe lichaam en als ik het anders wilde moest ik er voor werken. Ik schrok hier behoorlijk van, dit was mij niet verteld! Ik paste mijn kleren niet meer en voelde me niet lekker in mijn vel. Zo wilde ik me niet voelen. Die 48 kilo wilde ik ook niet meer maar dit was niet mijn lichaam.

liefs Lo.

mijn nieuwe lichaam, vol.

mijn nieuwe lichaam, vol.